3 Ekim 2013 Perşembe

1 Yaş Doğum Günü Hazırlıkları - 1


Ege Uras'ın 1.yaş günü hazırlıklarına Eylül ayında başladım.
Doğum günümüz 26.Ekim'de..

Şu sıralar ikramlık denemelerini yapıyorum ki son günlere kalmasını pek tercih etmiyorum. Araya bayram tatili de gireceğinden o tarihlerde neyi nasıl yapacağımı düşünmek yerine sadece uygulamaya geçmek en mantıklısı.

Doğum günü hazırlıkları için detaylı bir blog yazısı yazacağım fakat Instagram dan yaptıklarımın tarifini bekleyen arkadaşlarımı bekletmemek adına bir an evvel hazırlıkları yavaş yavaş not düşmek istiyorum.

İlk denememiz ; Doğum günü masalarının vazgeçilmezi ; BEZE

"Amannn beze her yerde var ,hazır alırım" diyenleri duyar gibi oldum bir anda :)
Evet aslına bakarsanız öyle , genelde yaz aylarında sıcak dolayısıyla bir çok yer yapmıyor ama içinde bulunduğumuz bu soğuk günlerde rahatlıkla özellikle pembe ve beyaz renk beze bulabilirsiniz. 

Fakat benim gibi başka başka renkler de ve aynı zamanda da katkısız olsun ev yapımı olsun derseniz buyrun size tarif;

BEZE

Deneme amaçlı yaptığımdan az yapmaya özen gösterdim. Ama ölçü budur ve isteğe göre arttırılabilir. Bu hali ile 25-30 tane çıkmakta

1 su bardağı toz şeker

2 yumurta akı

3-4 damla limon suyu

Çay kaşığının ucu kadar minicik bir tuz

Sarı Gıda Boyası ( İstediğiniz renk kullanabilirsiniz.)


Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Sarıların yumurta akına buluşmamalarına özellikle dikkat edin. Diğer malzemeleri de ilave edip 10-15 dakika boyunda koyu bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
 
( Çatlamalar olmaması için aşağıdaki notuma dikkat ediniz)
( Ben üşengeçlikten o kısmı atladım)
 
Gıda boyasını kürdan ucu ile koyup çırpıp gerek duyduğunuz taktirde yavaş yavaş istediğiniz renk oluşuncaya kadar ilave edip edip çırpmaya devam edin.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkma torbası ile istediğiniz boyutlarda sıkıp 120 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin , kızarmaması ve yanmaması için ara ara kontrol etmenizde fayda var.Benim fırının yeni nesil turbo bir fırın gerçi turbo özelliğini açmadım ama yaklaşık 35-40 dakika tuttum fakat devamlı 10 dakikada bir kontrol ettim ve bir tane deneyerek fırından çıkardım:) Siz de böyle yapabilir siniz.
 
 
 
İlk yediğinizde yani fırından ilk çıktığı anda çiğnedikçe sakız gibi hissi alabilirsiniz fakat bekledikçe sonuç çok iyi oluyor ve sakız hali de kayboluyor.
 
Mis oluyor mis :)
 
Cidden ben yaptım diye demiyorum ama tadı muhteşem arkadaş:)
 
Afiyet Olsun :)
 
 
Not 1 : Tuz ne işe yarar diyenler olursa kaparmasını sağlıyor :)
 
Not 2 : Şekeri az az ilave ediniz
 
ÖNEMLİ NOT : Benmari usulü yaptığınızda çatlamalara engel olursunuz. Yani ateşte kaynar bir tencere suyun içine çırpma kabını suya değmeyecek şekilde yerleştirip çırparsanız daha iyi bir beze elde edebilirsiniz. Ocağın altını kapattıktan sonra da çırpma işlemine mutlaka devam edin yoksa altını tutturursunuz.
 
Not 3 : Dilerseniz fıstık , fındık , kakao  veya farklı aromalar da ilave edip farklı tatlar da yakalayabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Annenin Kaleminden .... Published @ 2014 by Ipietoon

Blogger Templates