29 Eylül 2013 Pazar

Bebek ile Kıbrıs Tatili

Aylar önceden planladığımız tatili sonunda gerçekleştirdik. Bu sene tatil planını Uras'a göre yapmıştık. Aylar öncesinden Uras'ın gireceği Deniz'i belirlemiştik denebilir :) Sonuçta artık Her şey onun için:)

Uçak konusunda çok rahattım çünkü 2.uçak yolculuğumuz olacaktı bu uçuş. İlk uçak yolculuğumuz da Uras beni iç hayal kırıklığına uğratmamıştı. En azından artık daha tecrübeliydim.

 
Genelde her yaz araştırmacı kişiliğim gerekli araştırma, incelemeleri yapıp ona göre otel,mekan ,şehir,ülke belirler o doğrultuda o tatil boyunca yapılabilecek aktiviteleri beynim bir kenara not ederdi :)
 
 
 
Bu yaz Uras'ın tatili olduğundan denenmişi deneme kararı vermiştim. Yani hiçbir araştırma yapmadım.
 
Çünkü; Uras 10 aylık ve sadece deniz ile tanışabilecekti bu tatil. O yüzden durgun ve sığ , aynı zamanda incecik mis gibi kumu olan geniş mi geniş bir plaja sahip bir deniz lazımdı bana. Bir de hem deniz hem hava sıcak olmalı rüzgarı da az olmalıydı. Bu isteklerimi ancak 2008 yılında gidip bizzat kaldığım Kıbrıs Acapulco da bulabilirdim. Aslına bakarsanız aynen de öle oldu. Sıcacık bir hava , sıcak hamam suyu kıvamında bir deniz Uras'ın denize alışmasında çok etkili oldu diyebilirim.


Ama genel olarak otel seçiminin yanlış olduğunu Uras"a yemek ararken anladığımı söyleyebilirim .Ayrıntılar post un altında...
 
O yüzden yeni annelere en büyük tavsiyem ; ay üşür hasta olur ay ağladı ay yemiyor , sevmez o , istemez gibi düşünmeyin , onu her havaya alıştırın yağmurda kışında sokağa çıkarın, alışveriş merkezleri gibi kapalı mekanlarda mikroplar ile de tanıştırın.
 
 
Aman üşütüp hasta olmasın diye düşünüp sakın gezmelerinizden kusur kalmayın onu da gezmelerden mahrum etmeyin:) Çocuk bu hasta ola ola büyüyecek !
 
Asla onların sizi yönetmesine izin vermeyin çünkü onlar doğuştan bu konuda becerikliler:)

Ilıca tatilimizde üstü güneşlikli klasik bir simit kullanırken burada yepyeni bir simit kullandık.
 
 
Alman Markası : Swimtrainer Yüzme Simidi
 
En önemli özelliği İdeal yüzme pozisyonu sağlaması.
 
Simit bebeğin ellerini ve ayaklarını kullanmasına olanak sağlıyor.


 

Swimtrainer ile doğuştan itibaren var olan kurbağalama refleksini kullanarak bebek güvenli bir şekilde yüzebiliyor. Açıkçası biz çok memnun kaldık şiddetle tavsiye ederim
 
Tatil boyunca Uras çok beyaz olduğundan hep onu güneşten korumaya çalıştık. Doktorumuz yüksek koruma faktörlü tüm kremlerin marka ayrımı yapmaksızın zararlı olduğunu ancak istersem çok ince tabaka halinde omuz ve yüzüne az miktarda kullanabileceğimi söylemişti.Çok beyaz olduğundan az miktarda kullanmak durumunda kaldım.
Benim tercihim Hipp 'den yana oldu 
 
 
Tatil boyunca ara ara Sütaş 'ın katkısız yoğurdu da bizimleydi , Çok mecbur kalmadıkça ev yapımı yoğurt dışında Uras'a hazır yoğurt vermemeye çalışıyorum ama tatilde tabi ki birazda zorunluluktan bu yoğurdu vermek durumunda kaldım , Biz lezzetini sevdik.
 
Elmalı ve Sade 2 çeşidi mevcut gayet te güzel. Uras keyifle yedi diyebilirim. Umarım sütaş bu yoğurdun çeşidini arttırır. 

Instagramda da soran arkadaşlarım olmuştu , memnun kaldın mı ? Tavsiye eder misin ? diye...
Açıkcası tatil kavramı kişiden kişiye değişir, beklentilerinize cevap verebilecekse evet tavsiye ederim.
 
Ben olumlu ve olumsuz yanlarını yazıyorum ki siz beklentinize cevap olur mu kendiniz karar verin...
 
Olumlu Yanları;
*Sıcak ve Rüzgarsız, günün her saatinde uygun. Denizden çıkıp üşüme riski yok 

*Çocuklar için çok uygun bir deniz , tertemiz , sığı ve kum

*Kum incecik sapsarı mis gibi kum

*1 adet sahilde çocuk parkı var

*Lunapark mevcut tesiste , Aqua Park mevcut

*Çocuklar için mini club
 
Olumsuz Yanları
*Yemek çeşitleri çok kötü olmasa da henüz tam katı şeyler yiyemeyen çorba, sebze püresi gibi şeylerle beslenen Uras gibi bebeler için yemek alternatifi yok.B enim beklentilerim arasında bu 10 numara olduğundan bu otel seçiminin yanlış olduğunu söyleyebilirim. Ama iyi tarafı aşçılara biraz sitem ederek istediğiniz yemeği yaptırabilirsiniz:)

*Çok Sıcakkkk , bunu olumsuz yan olarak hem kendim hem Uras için yazabilirim

*Çok kalabalık ve tek noktada Restaurant  olduğundan yemekler biraz keyifsiz diyebilirim.2008 den sonra yapılmış ilave bina sonrası bence tesis o kadar insanı kaldırmıyor 

*Casino kesinlikle yetersiz 

*İnternet çok kısıtlı

*Oda kasaları ücretli

*Girne merkeze servis ücretli 
 
 
Kim Demiş Ana Oğul Modası Olmaz Diye :)
 
Benim Güzel Oğlum , İyi ki Doğuşsun
 
 
 
 
 


0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Annenin Kaleminden .... Published @ 2014 by Ipietoon

Blogger Templates